Поредно пророчество на феномена Божидар Караджов е на път да се сбъдне. Преговорите за Брекзит между консерваторите на британския премиер Тереза Мей и опозиционната Лейбъристка партия предстои да приключат без споразумение. При това положение Мей и лейбъристкият лидер Джереми Корбин ще преминат към втора фаза, която има за цел да се постигне съгласие за процедура от гласувания в парламента в опит да се постигне консенсус.

Още в началото на годината Караджов заяви пред БЛИЦ, че Брекзит ще бъде отложен заради нови преговори с ЕС.

"Тереза Мей ще сдаде поста си. Така ще се получи вътрешнополитическа криза, което е причината за забавянето на напускането на Великобритания. Предстои цялостно предоговаряне на процедурата. Ще има промяна в закони и нови референдуми, пророкува Караджов тогава.

Според влиятелния лейбъристки депутат Хилари Бен, при провал на преговорите между правителството и опозицията, е вероятно да се стигне до нов референдум за членството на страната в ЕС.

"Има само два възможни изхода от кризата около Брекзит: или парламентът ще приеме споразумение за излизането от ЕС, или ще трябва отново да се обърнем към британския народ и да го помолим да направи избор. И аз мисля, че перспективата за потвърдителен референдум става по-близка, въпреки че за това все още няма мнозинство в парламента", каза Бен.

Това е поредното пророчество на феномена, което се сбъдва. Припомняме, че досега две от пророчествата на Караджов се сбъднаха - за новата грипна вълна в България и самолетен инцидент, свързан с Франция.


Какви са останалите пророчества за 2019 г. на Божидар Караджов вижте тук!