Днес Стара Загора осъмна с повишена цена на хляба. Вместо да пада поради понижената цена на зърното, цената на насъщният скочи най-внезапно за потрес на старозагорци, които си обясняват този акт с коментара на депутатката Мария Капон в национален ефир.
Тя запита пред цяла България защо цената на хляба не е мръднала надолу, след като цената на зърното се е понижила. Капон попита има ли картелно споразумение за това и поиска от ДАНС употребата на спецсредства за евентуалното картелно споразумение.

Този факт очевидно разбуни духовете на производителите и те побързаха да „покажат зъби”, коментират днес старозагорци, като се бъркат по-дълбоко в джобовете си за насъщния. Цената на хляб тип „Добруджа” е завишена с 10 стотинки и сега той се продава кръгло за 1 лев в старозагорските магазини.

Цената на нарязан хляб тип „Бакери” пък е скочила с цели 15 стотинки и в Стара Загора той вече се продава на 1.35 лв. за 700 грама.  От 5 до 20 стотинки е скочила цената на всички видове хляб коментираха за БЛИЦ търговци в старозагорските магазини, които не могат да си обяснят необоснованото поскъпване на насъщния. /Керка Хубенова, БЛИЦ