Втори пореден ден формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия на 61 Стрямска механизирана бригада участва в ликвидиране на последствията от наводнението в населените места на община Карлово.

Инженерни специалисти от бригадата под ръководство на командира на Сухопътните войски генерал - майор Михаил Попов и командира на 61 механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков инспектират участъци от река Стряма, където има разрушени мостове с цел да се поставят инженерни съоръжения и да се възстановят комуникациите и снабдяването към бедстващите райони.

Към момента е поставен мост в участъка от реката на пътя Московец – Богдан. Инженерна техника на 61 механизирана бригада започна да прочиства улиците на селата Богдан и Каравелово.

Друга основна дейност, която изпълняват военнослужещите е поставяне на военни водоноски за осигуряване на вода в бедстващите райони до възстановяване на водоснабдителната система на населените места. 

Паралелно с основните задачи бригадата доставя храна и вода, осигурена от Община Карлово и частни фирми, на пострадалите от наводнението граждани в районите на селата Богдан и Каравелово.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук