Опашка за PCR тестове се изви от сутринта пред лабораториите в Русе. Сред чакащите да се изследва бе и областният управител Галин Григоров.

Причината е, че всички контактни лица и служители на общината трябва да бъдат проверени, след като вчера стана ясно, че кметът Пенчо Милков е заразен и е постъпил в Белодробната болница, съобщава rusemedia.com.

Здравната инспекция затвори тази сутрин основната сграда, която делят община и област, за 24-часова дезинфекция. Затворени са и по-малките сгради на общината, където се помещават дирекции. Очаква се те да заработят за граждани отново утре.При нужда за входиране на документи гражданите могат да отидат в сградата на „Местни данъци и такси“ на ул.“Котовск“.„От днес е организирано поетапно започване на тестове, първо от хората, които най-близко работят с кмета и така постепенно да се върне към нормалния режим на работа, макар и дистанционно.Тъй като в понеделник имаше оперативка и на практика много хора , които са присъствали на оперативката, след това са били контактни с останалите служители от другите сгради на общината“, обясни директорът на „Обществен ред и сигурност“  Спасимир Димитров.Отложени са всички комисии на общинския съвет, а днес ръководството на местния парламент ще реши дали ще има общинска сесия следващата седмица.