Жълт код за силен вятър е обявен в 25 области в страната. Това сочи справка на сайта на НИМХ.

Предупреждението е в сила за областите: Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-област, София-град, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен. Ще духа силен северозападен вятър с пориви до 22 - 24 м/сек.

БЛИЦ припомня, че силна буря се изви вчера над София. Появиха се и страшни снимки от стихията, а днес стана ясно колко опасна е била тя.

Предупреждение от първа степен за валежи сняг е в сила за територията на 27 области в страната.

Петър Янков от ТВ-МЕТ вледени всички: Температурите падат с 30 градуса!

Предупреждението е в сила за областите: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София-област, София-град, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. Ще вали обилен сняг и ще се образува снежна покривка около 20 см.


В комбинация с умерен вятър ще има виелици и образуване на преспи. В районите до Стара планина ще вали сняг, който през нощта срещу четвъртък ще се усили, като ще завали сняг и в районите до Дунав. Ще се образува снежна покривка и ще има виелици и образуване на преспи.

Огромна опасност надвисва над цяла България тази нощ! АПИ бие тревога

В областите Ямбол и Бургас ще вали дъжд, а в Странджа - дъжд и сняг.

По Черноморето е в сила и предупреждение за силен вятър по крайбрежието. Ще духа силен западен вятър с пориви 14 - 17 м/сек.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната