Черноморските награди ще отличат приноса в духовното развитие на поета-колекционер Ангел Симеонов, създал първия в света хотелски музей на открито в Арт комплекс Анел в Созопол.

Бизнесменът е един от най-големите колекционери на съвременно българско изкуство. В двата му хотела – „Анел“ в София и Созопол е разположена огромната му колекция от картини, пластики и скулптури, а подобна изложбена площ няма аналог не само у нас. Ангел Симеонов е и поет – пише стихове от дете, като е наследил дарбата от своя баща.

Неговите стихове стават текстове на песни, влезли в репертоара на най-добрите певци на България – Васил Петров, Силвия Кацарова, Орлин Горанов, Маргарита Хранова и много други.

Церемонията за петото издание на престижните награди ще събере хотелиери, предприемачи, артисти, политици и журналисти на 30 август.
Титаните на родната сцена – Васил Петров, Силвия Кацарова и Панайот Панайотов ще пеят на сцена върху скалите над морето и ще изпълнят песни по текстове на поета-меценат Ангел Симеонов, собственик на Арт комплекс Анел.

Ще бъде представена и социалната кампания на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на отличници, които искат да останат да учат и да работят в България, допълват управляващите съдружници на агенцията Патриция Кирилова и Дончо Георгиев.