Днес в някои райони се размятат яйца между момите и момците. Това пази от градушки. Вчера имаше единични места, където падна малко градушка. Днес ще има малко повече. Това каза пред bTV метеорологът проф. Георги Рачев.
 
Над България ще бъде лабилна атмосферата и това ще продължи до четвъртък.
 
По думите му, тогава идва студен фронт, „който се е накъдрил, с вълнов характер“, ще даде възможност над България да нахлуе свеж океански въздух с по-ниски температури. Причината за него е циклон с център Великобритания.
 
„Няма да паднат кой знае колко ниско температурите“, увери проф. Рачев.
 
В Южна България и около планините вероятността за развитие на мощна купесто-дъждовна облачност е голяма. Максимална температура за София до 15 градуса.
 
За събота и неделя метеорологът предрече хубаво и затоплящо се време. Около 1 май също ще има валежи, но ще са на по-малко места, отколкото тази седмица.

"След 1 май ще са гръмотевичните бури, като ще са с краткотрайни превалявания. Петнисти са валежите, защото те наистина ще бъдат на облак. Вчера имаше такива случаи. Облакът засяга една ивица от няколко километра. На останалите места няма абсолютно нищо и грее слънце. Събота и неделя времето ще е по-хубаво", каза той.
 
„От 2 май ни чака същото време – сутрин много свежо и приятно, следобедните часове – валежи. Зависи как ще те нацели облакът“, посочи проф. Рачев.
 
Не е лято, защото сутрин температурите продължават да са сравнително ниски , каза метеорологът.