Дъжд от сряда. Това прогнозира климатологът проф. Георги Рачев, цитиран от в. „Телеграф“.

Днес и утре ще продължи да бъде топло, а в следобедните часове и много горещо и сухо. Очаква ни слънце от сутрин до вечер.

Температурите ще останат в познатия диапазон между 32 и 37 градуса. Юни върви с аномалия над 3 градуса от съвременната най-нова и най-топла норма. Над 80% е вероятността това да се окаже най-топлият юни, откакто се водят метеорологични наблюдения.

Лабилно

От следващата седмица до четвъртък се очаква лабилизиране на атмосферата и понижение на температурите с 3 до 5 градуса. Очакват се валежи главно в Западна и Северна България.

Най-валежна се очертава сряда, когато над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Времето ще си остане топло. От петък се връщаме отново към горещото следобедно време. Такова се очаква да бъде то до края на месеца.

Времето ще бъде прекрасно за море и плажуващите ще се радват на много слънце. Максималните температури ще бъдат между 25 и 26 градуса, а минималните между 19 и 21 градуса.

„Може би единственият недостатък, ако може да се възприеме като такъв изобщо, е малко по-силният вятър“, казва още професорът.