Щастие е, че нямам законодателна власт иначе нещата щяха да са доста по-трудни. Това заяви за Нова тв проф. Георги Рачев относно бруталното зверство в Сандански, при което Кристина закла двете си дечица след скандал с мъжа си, както и по повод мъжа, пребил жестоко баба на 91 г. в Горна Оряховица за 495 лв.

"Трагедията е много голяма, но ми прави впечатление, че има психични проблеми, на които никой не е обърнал внимание. Аз и не знам как може да определиш психичното състояние на един човек, който може да стигне до тази тотална крайност. Разгорявах с няколко жени с деца, не го проумяват и няма как да го проумеят", уточни той.

"Явно е имало голям проблем. Не всяко домашно насилие обаче завършва по този трагичен начин", заяви професорът. 

"У нас в повечето случаи е изключение. Благодарение на телевизията виждаме много тежки случаи в Европа и САЩ. Преди няколко години 80 души загинаха в Норвегия. Разстрелват се беззащитни хора по най-брутален начин...", каза той.

"Поприцнип съм либерален, но, когато става дума за насилие над деца и над възрастни, които не могат да се защитят, съм категоричен. А в случай на рецидив - щастие е, че нямам законодателна власт иначе нещата щяха да са доста по-трудни", заяви проф. Рачев.

"Визирам и този "сладур", който в гръб нападна бабичка на 90 и няколко години, която едва се крепи, за да й вземе 495 лева.. Ако зависеше от мен, никога повече този човек нямаше да бъде на свобода, категоричен съм", увери климатологът.

"Имало е скандал, то е ясно, че е било така. Дали някой е предполагал, че може да се стигне до такава крайност? Ако тръгнеш да се месиш във всички семейства, които от време на време си спретват заздравителен скандал, ще стане страшно", каза още той.