През 2016г. подсъдимият бизнесмен Иво Прокопиев призна, че той лично ръководи мейнстрийма у нас.

По време на конспиративна сбирка с участието на подчинените му политици, журналисти, магистрати и активисти от НПО сектора, Прокопиев казва ясно – темите ги определяме ние, тук решаваме журналистите какво да питат и кого да питат. И оттам насетне ще има много участия, в които опорните точки са следните...

Разобличителното самопризнание бе затвърдено от думите на Мартин Димитров, действащ депутат от „Реформаторския блок“ – „Иво ни възложи да поддържаме темата...“

Във всяка нормална държава разкритията от стенограмите „Арго“, за които самият Прокопиев призна, че са автентични, докато даваше поредното лустросано интервю в удобното студио на БТВ/Хекимян, щяха да предизвикат унищожителен скандал.

Как така подсъдим бизнесмен, със запорирано имущество, определя темите и гостите в най-големите ни телевизии и в радиоефира? По силата на какво Прокопиев има силата и влиянието да владее мейнстрийм медиите у нас?

Отговорът е много прост. Задкулисните играчи откраднаха милиарди в годините на Костовата разбойническа приватизация. Тогава бандитите с бели якички приватизираха икономиката ни, а с мръсните пари решиха да приватизират общественото мнение в държавата. Но за да се случи това, те трябваше да овладеят най-големите медии през свои прислужници в редакции и нюзруми. Безспорно дотук се справиха с тази задача.

Но така и не успяха да заемат 101% от периметъра. Все още има честни и обективни журналисти, които не следват опорните точки на задкулисния политико-икономически кръг. И Прокопиев премина към План Б – ще превземе новосъздадения Съвет към кабинета, който трябва да се занимава с въпросите на медиите, гражданското общество и свободното слово.

Нека илюстрираме случилото се с един прост пример:

Правилата за създаването на този Съвет са писани от жената на Тома Белев. В този Съвет влиза Тома Белев.

Тома Белев е политик от свързваната с подсъдимия Прокопиев „Демократична България“. Ако утре която и да е медия (например обществените БНТ и БНР) си позволят да нарушат бизнес интереса на скандалния бизнесмен от групировката „Капитал“ или политическия интерес на смятаните за близки до Иво Прокопиев - Христо Иванов и Радан Кънев, то на момента Съветът по гражданското общество на Белев ще заклейми дръзналите да се опълчат на скандалния подсъдим и коалицията, в която са зеленият октопод и успелият млад мъж на бандитския Преход.

А как работи Прокопиев прочетохме в стенограмите „Арго“. За чиято автентичност сам той призна. Или какво се оказва? Съветът по гражданско общество към Министерски съвет се превръща в едно голяма оперативка с Иво Прокопиев. Той пак ще дава задачи, но може би няма да се събират по софийските кьошета, а директно в правителствената сграда на „Дондуков“ 1. За да демонстрират, че са нагли, недосегаеми и безнаказани.

Че могат да откраднат десетки милиони от нашия джоб, с които да похитят нашето свободно слово (засега 100 милиона, колкото е бюджетът на вече дълбоко компрометирания Съвет).

Но само ако им позволим. Към този момент за съжаление успяват. Приватизираха икономиката ни, днес искат да приватизират мнението ни, а утре съзнанието ни. И то с нашите пари.  Просто крадецът е крадец. Независимо дали краде „Каолин“, краде институции, краде власт или краде обществено мнение. Без никой, никога да му е давал право за това.