Софийска районна прокуратура обвини К.Х. за незаконно използване на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

ГДБОП задържа известен бизнесмен минути преди да даде брифинг ВИДЕО

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност К.Х. за незаконно използване на техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

За периода от 25.05.2018 г. до 30.05.2023 г. на различни места на територията на гр. София, обвиняемият К.Х. без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е използвал специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация – престъпление по чл. 339а, ал.1 от НК.  В хода на разследването е установено, че К.Х. е записвал срещи на обвиняемият П.П. с различни български граждани и магистрати.

На К.Х. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева, както и забрана за напускане на пределите на Република България.

Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият П.П. е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС). Чрез ШИС e обявенo за издирване и детето на П.П.

Разследването по случая продължава.

Припомняме, че служители на ГДБОП преди дни задържаха пред входа на БТА Кристиян Христов, който трябваше да даде пресконференция в Националния пресклуб на агенцията по повод аферата, нашумяла като "Осемте джуджета". Формалният собственик на дружествата „Изамет“ Христов е замесен в скандала.

Той е работил за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук