Протестиращи блокират ГПП Кулата в 10 часа. Организаторът Ванкел Силев нарече ситуацията анормална и натърти, че инфлацията не е 12 % а 100% и нещата са по-страшни от Виденовата зима, предава БНТ.

"Петков говори пълни глупости. Прави ни на идиоти. Как ще ни докара втечнен газ от Америка при положение, че той изисква температура -60 градуса. Ние нямаме такъв терминал. Защо Петков и другия кокорчо Василев не изчакаха другите си партньори. България не може да се измести нито на север, нито на юг. Ние сме крайно зависими от руските богатства.", обясни Силев.

"Исканията са ни ясни - сваляне на акциза от горива, намаляване на ДДС на лекарства, искаме също 150 лв. надбавки за децата и безплатни учебници. Ако исканията ни не бъдат удоволетворени до петък, в понеделник ще блокираме не само кулата, но и всички важни пътни артерии. От тук винаги започват нещата. Да разбере Петков, че тук е Пиринска Македония.", коментират от Кулата.

"Търпението е изчерпано. Това правителство дойде с големи обещания, но като се качиха по министерските кресла, започнаха да дишат райски газ. ", заключи Силев.