Шепа провокатори се опитаха да сътворят безредици по време на извънредната среща на ГЕРБ, която се проведе в София Тех Парк. БЛИЦ припомня, че по-рано днес малцина демонстранти затапиха движението на кръговото на Четвърти километър на Цариградско шосе в опит да попречат на симпатизантите на ГЕРБ да стигнат до срещата на партията.

Малцината протестъри, опитали се да нахлуят сред симпатизантите на премиера Бойко Борисов, обаче бяха спрени от охраната на мероприятието.

„Полицейски екипи обезпечават обществения ред в района на София Тех Парк“, поясниха пък от МВР. 

„Засиленото полицейско присъствие е във връзка с възникнало напрежение между протестиращи и участници в партиен форум. По данни към момента, в района на София Тех Парк са се събрали около 50 протестиращи“, казаха още от силовото ведомство. 

„Получени са множество сигнали, че в района на Четвърти километър групи пресичат постоянно пешеходните пътеки, като така затрудняват пристигането на делегатите и придвижването на гражданите на столицата. 

На място са полицейски служители, които обезпечават сигурността и подпомагат движението“, казаха още от МВР.

Междувременно стана ясно, че протестиращ е счупил телефона на журналистка, разкри пред журналисти пиарът на Министерството на земеделието. Инцидентът се е развил по време на Националната среща на ГЕРБ в "София Тех Парк". 

Агресивният провокатор нападнал и самата нея. Взел е телефонът на младата жена и я е ударил в корема. Малко след инцидента охраната е помогнала на пострадалата служителка. 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!