Хората на Румен Радев и провокатори на Васил Божков - Черепа опитаха да окървавят протеста. Както БЛИЦ писа, те са били инструктирани да нагнетят напрежение и да усложнят обстановката.


Митингът на ГЕРБ тръгна към Орлов мост по бул. "Дондуков", в същото време тълпата събрана от президента тръгна по жълтите павета в същата посока. Чуват се пукоти.

Протестиращите в подкрепа на Румен Радев започнаха да мятат бутилки по полицаите. В същото време от ГЕРБ призоваха привържениците им да не се поддават на провокации.

Създаде се напрежение около Софийския университет и Националната библиотека, част от протестиращите на страната на Румен Радев, на бегом се насочиха към автобусите, които трябва да ги извозят. Блокираха движението около университета. Хората блъскат автобусите и ги замерват с бутилки, стигна се до сблъсъци между протестиращи и полицията.

Единият от тях опита ритна полицай, през цялото време униформените се държат настрани и опитваха да не се поддадат на напрежението. Вече има двама арестувани. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ