Публикуваните преди малко материали потвърждават информациите, които се изнасят от страна на правоохранителните органи, че определени групи се опитват да контролират мирния протест на гражданите. Това заяви на извънреден брифинг зам.-шефът на СДВР старши комисар Антон Златанов.


"Уважаеми граждани, не се подавайте на провокации, протестирайте, ние сме там, за да ви пазим", призова той. По думите му последните няколко дни митингите и протестите не са съгласувани със Столична община, но въпреки това от СДВР са пазили хората.

"Отново призовавам на всеки гражданин, който идва на протест, да се запознае с информацията, която произтича. Нашето убеждение е, че голяма част от хората са по свое желание, но и в световен план е явление, че една малка група се опитва да манипулира голямата група хора", посочи ст. комисар Златанов.

"След като в последните 2 дни не са се случвали безредици, това означава 2 неща - че гражданите не са се поддали, и че ние сме си свършили работата. Призовавам гражданите да действат като вчера - като видят провокатор, да ни го посочат.  Вчера имаше само един инцидент, когато един гражданин счупи стъкло на колата на една медия. Беше ни показан и беше задържан със съдействието на граждани и свидетели.", коментира още той.