Новоизбраните стари муцуни в парламента Татяна Дончева и Атанас Атанасов от днес се возят на държавни мерцедеси, научи БЛИЦ.
Служебните автомобили се полагат на хлевоустата депутатка и шефа на политическата полиция на Костов по линия на зам.-председателските места, които заеха в 45-ото Народно събрание.

По този начин Дончева и Атанасов ще имат на разположение луксозни лимузини 365 дни в годината, а сметката за гориво се плаща от българските данъкоплатци. Честито!

Самата Дончева е на върха на щастието. Черният мерцедес ще поема на кожения си салон налятата й фигура и ще я развозва не само по пленарни заседания, но и до ресторанти и фризьорски салони. Предвкусваща новия автомобил, Дончева радостно се въртеше на стола, а провинциалната й интонация звучеше до микрофона, докато суфлираше на Митева.

Дончева така пърхаше от щастие, че дори забележката на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че не е закрепила маската върху физиономията си, не я трогна.

На същата авто придобивка ще се наслаждава и бившия началник на Национална служба Сигурност. Неговата косичка е пооредяла, сигурно няма да ходи толкова често като Дончева на коафьор, но ще може да си вика държавната лимузина по-често и от такси. И то напълно безплатно.

А само преди седмици двамината се възмущаваха от обстоятелството, че политици от предишното Народно събрание ползват автомобили на НСО.


Бронирани автомобили с многобройни гардове пазят и особата на новата парламентарна шефка Ива Митева, която е страстна почитателка на фитнес упражненията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!