Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура (СРП) се провежда разследване, по което е привлечен като обвиняем Г. Е. за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа и предстои внасяне на искане в Софийски районен съд (СРС) за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Прокуратурата с последни новини за зловещия гробар и труповете край Банкя БЛИЦ TV

Разследването се провежда от СДВР.

Според наблюдаващия прокурор са събрани достатъчно доказателства, от които може да се изведе обосновано предположение, че обвиняемият е получил сумата от 1000 лева, за да извърши трупоизгаряне на тленни останки на починало лице. Вместо това тленните останки са били заровени в близост до гробищен парк на с. Клисура, район Банкя.

Откриха 7 трупа на възрастни хора в гора до гробище край София СНИМКИ

По предложение на наблюдаващия прокурор в СРП делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-София, предвид неговата фактическа и правна сложност и Софийска градска прокуратура (СГП) е определена за надзорна прокуратура. Като такава СГП ще следи за законосъобразното и срочно провеждане на разследването, ще бъде уведомявана за всички действия и ще предоставя методическа помощ на наблюдаващия прокурор в СРП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!