Съпругата на премиера в оставка Кирил Петков – Линда Макензи Петкова, заряза бизнеса си. Канадката, която е икономист по образование, има малка сладкарница на една от емблематичните централни улици в София. Нейната страст са сладкарството и по-специално - безглутеновите торти.

„Цял живот работя с торти и сладки неща, майка ми и тя е голям готвач. Разбрах, че не може да яде глутен преди 30 години и тя сама прави брашно и сладкиши, които може да яде. И оттам идва интересът към безглутеновите сладкиши“, споделя преди време Линда.

Сега обаче тя е решила да остави бизнеса си и най-вероятно ще се отдаде на летни почивки. Това стана ясно от пост в личния й фейсбук профил.

„Затворени сме за няколко дни през август! За поръчки и за повече информация моля на 0878865125!“, написа Линда в деня, в който 47-ото Народно събрание (НС) на България отиде в историята, а с това и управлението на мъжа й.

Освен това Линда сподели и статуса на Amelie Sweet Shop е в Amelie Sweet Shop, който гласи: „Здравейте приятели! Затворени сме за няколко почивни дни през август, на 1, 2, 6-11, 15, 16. Моля, звъннете ни на 0878865125 за поръчки!“.

БЛИЦ припомня, че преди дни стана ясно, че премиерът в оставка и съпругата му почиват на плаж Корал, за който се появи информация, че вече е собственост на Петков. Малко след това гръмна скандал заради посещението на премиера в оставка на плажа.

Къде ще бъде Линда в дните, в които сладкарницата й няма да работи, не е ясно. Не се знае дали с Петков отново ще отидат на Корал или ще се върнат в Канада, откъдето е родом Линда.