Пътните настилки в страната са преобладаващо сухи, а по високите и усойни места – мокри и частично заснежени, съобщиха от Национална агенция “Пътна инфраструктура”. Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в района на Мухово, на автомагистрала „Тракия” и до 150 м в района на Родопите.
Опасност от падащи камъни има на Прохода Троян-Кърнаре, в Искърското и Кресненско дефиле, по пътя София-Самоков, Мездра-Ботевград, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин и в района на Козница.
Всички моторни превозни средства да са с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета през прохода Троян-Кърнаре. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Сливен-Стара река, прохода „Шипка” и Петрохан.
Затворени са проходите Етрополе-Златица, Твърдица-Елена, Арабаконак, както и пътят Войводиново-Раковски, Етрополе-Тетевен, Чибаовци-Свидня, Дупница-Самоков, при село Клисура и Търговище-Разград, между 2-ри и 5-ти км.
Вече е възстановено движението в Прохода на Републиката, а през прохода „Шипка” се забранява преминаването на тежкотоварни автомобили. /БЛИЦ