Началникът на 2-ро РУ е отстранен. Това обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който коментира пред медиите случая с Венцислав Дамянов - Боксьора. Както БЛИЦ писа мъжът тормози жителите на с. Световрачене и беше задържан, съобщава Нова телевизия.

„Не може един началник да не е знаел, че в неговия район е имал лица, които се занимават с наркотици и пребиват хората. Неговите служители са бездействали“, твърди Рашков.

За скандала „Пандора Пейпърс“ той заяви, че: "трябва да се изследват фактите от службите в страната. За съжаление отново ще вървим след събитията“. Той коментира също и случая с Арсенал. "В Арсенал са задържани лица, които са искали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение".

Той коментира и темата с изборите.

„Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и произволно хвърлени обвинения“, заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков по повод напрежението между него и ДПС, пише Tribune.bg.

Неотдавна от партията на Мустафа Карадайъ обявиха, че няма да позволят предвид изборите отново техни симпатизанти да бъдат подлагани под натиск.

Рашков отново заговори за купуване на гласове и как скоро ще извади в публичното пространство множество случаи за вота на 11 юли, за да „покаже как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за тях“.