Сагата в пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) продължава вече над 12 часа. Малко след 22:05 часа магистратите започнаха да разпитват Марчела Панталеева, която е служителка на пресцентъра на прокуратурата. Тя говори за това какво е било емоционалното състояние на главния прокурор Иван Гешев след атентата срещу кортежа му и писмото със заплахи, което е получил на летище София.

"Иван Гешев беше притеснен, объркан. Изискваше се да следи какво се случва. Върховото напрежение беше на 13 май, когато получи писмото на летището", каза Пантелеева, която е придружавала главния прокурор в Турция и САЩ през май.

"Пристигнахме на правителствен терминал, докато ни гледаха документите, служител на прокуратурата дойде и ни даде един плик.

В един момент поведението на Гешев се смени, замръзна, ядоса се, вбеси се, след това скъса писмото", каза Марчела Пантелеева.  

За изявлението му на 15 май тя каза, че знаела, че ще подаде оставка.

Самият Гешев пък призна, че е наложило ключар да разбие вратата на дома му, за да му вземат паспорт, с който да пътува. Той каза още, че шофьорът му Йордан е този, който му донесъл заплашителното писмо на аеропорта.

Видео от пленума на ВСС може да видите ТУК!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!