Продължава издирването на обирджиите на инкасо автомобила в Благоевград. Както БЛИЦ писа въоръжен грабеж бе извършен в Благоевград тази сутрин. Три неизвестни лица нападнаха инкасо автомобил и отмъкнаха няколко чанти с пари. При опит да спре грабителите, един от служителите на охранителната фирма е прострелян сериозно.

От Окръжната прокуратура съобщават, че се води разследване за грабеж на парична сума с особено големи размери. По непотвърдена информация открадната сума е около 200 000 лева, съобщава БНТ.

Извънредни новини за простреляния охранител при обира в Благоевград СНИМКИ

Обирът става тази сутрин в 6:31 ч. Инкасо-автомобилът на охранителната фирма е излизал от трезора, в който се съхранява оборотът, събран през нощта. В момента на обира в буса са били шофьорът и негов колега, когато ги нападат трима маскирани.

Свидетели чули изстрели и разправия между обирджиите и охранителите. Живущи в района разказват, че не са успели да видят нищо, защото е било тъмно, но са се изплашили от престрелката.

Благоевград е под полицейска блокада, натам ли духнаха с парите въоръжените крадци СНИМКИ

Свидетел, който остава анонимен, разказва, че обирджиите се опитали да избягат с лек автомобил по улица, която обаче била затворена и се наложило да минат отново през мястото на инцидента, където лежал простреляният охранител.

Пострадалият е на 51 години от Благоевград, бивш военен служител. Екип от лекари е извършил спешна операция, но поради тежкото му състояние по-рано днес е бил транспортиран в столично заведение.

На входно-изходните артерии на града полицейски екипи цял ден проверяваха автомобили от марката, с която са избягали обирджиите. От прокуратурата съобщават, че се води разследване за въоръжен грабеж в особено големи размери. От охранителната фирма отказаха коментар по случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук