Едно от провалените лица на мейнстрийма Венелин Петков има главна заслуга за превръщането на bTV в Божков TV, разкриха негови колеги пред БЛИЦ.

Откакто преди няколко години влезе в уважаваната доскоро телевизия, Петков безцеремонно даде приоритет на хора-агнешки главички и неговите овчици - ген. Атанасов, Христо Иванов, Радан Кънев и Данаил Смилов.

Това не само срина рейтинга на медията, но и я превърна във фуния на задкулисието. През последните седмици обаче Петков, който заема водещо място в ръководството на медията, лично помага за налагането на тезите на обвинения в 18 тежки престъпления Васил Божков.

На него не му стигат непрестанните интервюта на беглеца от правосъдието, но и на дясната му ръка Георги Попов. Ловък помощник в манипулациите му е Антон Хекимян.

Не случайно премиерът Бойко Борисов сравни bTV с Божков TV и отказа да влезе в обяснителен режим с Божков, каквато бе явната цел на Петков и другарчето му Хекимян.

Вицепремиерът Валери Симеонов също заговори за долнопробните манипулации и поръчки, които изпълнява bTV напоследък. От друга страна, дългогодишният сътрудник на Божков - Цветомир Найденов, също разказа как е бил цензуриран на няколко пъти от bTV при опитите му да направи разкрития, свързани със заплахите за живота му.