Попълнете търсена ключова дума или фраза

Безумие в Мадан: По пътя към гробищата изникнаха 14 еднакви... ВИДЕО

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/bezumie-v-madan-po-ptya-km-grobishchata-izniknakha-14-ednakvi-video_news793141.html Blitz.bg

Улицата е осеяна с пътни знаци за предимство - шофьорите са озадачени

Монтана, България 13 Ян. 2021, 16:44 10771 прочита 8 коментара
14 знака за предимство „изникнаха“ на пътя към гробищата в българското село Мадан, община Бойчиновци. Куриозната гледка учуди мнозина шофьори, а разумно обяснение за монтирането им в участък от около 360 метра без пресечки засега изглежда, че няма.

Със сигурност обаче такъв гений на инженерната мисъл се среща за пръв път, ако не в цяла Европа, то поне на територията на България и събитието е историческо. Всъщност проектът е бил на стойност около 1.1 млн.лв., а основната му задача е била ремонтирането на пътната отсечка.

„Ако някой все още се чуди, това е път с предимство. По около 150 лева на знак това са около 2100 лева – действително незначителна сума предвид това колко знаците са от помощ на шофьорите да се ориентират, че са на път с предимство. Няма място за грешки“, шегуват се зевзеци.

В същото време обаче кметът на Мадан опита да обясни куриозната ситуация по още по-куриозен начин.

„За поставянето на знаците отговарят проектантите. Проектът е съгласуван и финансиран. Тепърва приемателната комисия ще се произнася за това дали така е правилно или не. Проектантът вероятно е искал да повиши вниманието на шофьорите“, каза кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев пред nova.bg.

Кметът на село Мадан Ангел Ангелов пък обясни, че е видял, „че знаците са повече“. Той гарантира, че ако има някаква грешка тя ще бъде отстранена и подчерта, че „няма опасност да стане катастрофа заради знаците“.

От КАТ-Монтана пък обявиха, че не са одобрявали поставянето на 14-те знака. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

8 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам