Рано днес стана ясно, че броят на заразените българи с коронавирус вече е 1234. Ген. Мутафчийски обяви, че в Бургас новите заразени са четирима.

Оказа се, че това е цяло семейство, а причина за заразата им е изключително безотговорно поведение на 53-годишна жена и 34-годишният й син.

Преди дни двамата се завърнали от Италия, за да празнуват Цветница със семейството си.

Заразените нови четирима души в Бургас са две жени - на 53 и 48 години (сестри), баща им на 77 години и синът на едната жена.

53-годишната майка и 34-годишният й син се завърнали с лек автомобил от Италия на Цветница, като влезли в страната през Видин, съобщават от пресцентъра на Община Бургас. 

Те се прибирали в морския град за Великденските празници. Живеят във фамилна къща в един от големите квартали на Бургас.

Майката и сина заразили 77- годишния дядо (баща й) и 48-годишната жена (сестра й). Направили са си тестове в частна лаборатория.

Вчера състоянието на двете жени се влошило и са били настанени в Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас.

Така общият брой на пациентите в отделението става 13. Общото състояние на настанените засега е добро, с изключение на един от тях, който е на терапия с кислород, но не е интубиран.

В инфекциозното в Айтос вече няма пациенти с корона вирус. Там ще се настаняват заболелите от други инфекциозни заболявания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!