Черните пътища, които водеха до плаж Тополите, са разоран с багер, за да не могат летовниците да стигат безплатно до пясъчната ивица. Върху един от тях дори има бетонна преграда, която ако се търкулне, ще убие не един, а няколко души, каза пред Нова телевизия Стоян Цветков.

„Една част от това произведение на „изкуството“ се появи преди пет-шест дни, но вчера сутринта изградиха този бетонен монумент. Тази сутрин пък са стоварили тук и водорасли. Тези „артисти“ щяха да продължат да творят сега, но отидоха на друго място, след като видяха телевизионните камери“, добави той.

На въпроса дали освен паркинга, за който се плаща 4 лева, има безплатен достъп до плажа с автомобил Цветков отговори, че вече всички пътища са разорани. 

„Няма място край плажа, на което можем да отидем с кола. Не може да паркирате край морето, както е в другите страни и да си почивате спокойно“, добави той.

Един от собствениците на имоти край морето показа скица, от която става ясно, че няма общинска улица, която да води към плажа. „Има само треволяци и пущинаци. Вече и пеша не може да се минава“, добави той.

Кметът на Черноморец Росен Деспов пък обясни, че проблеми ги има, защото при земеразделянето, което е извършено преди много години, са върнати имотите в реални граници.

„Там, където свършва плажът, който е държавна собственост, започват частните имоти. С автомобил не може да се стигне до плажа, защото няма как да паркира на пясъка, нито в частните имоти. Няма общински терен, където да можем да направим паркинг край морето“, каза още Деспов.