Янко Иванов - бащата на 17-годишната Михаела от Камено, която е в неизвестност от два дни, заяви пред Нова телевизия, че нямал никакви индикации, че дъщеря му ще избяга.
 

„Аз бях много спокоен“, заяви той.
 


„Преди това те доста дружаха с другата Михаела. Първите ми съмнение бяха, че може би двете са заедно“, каза Иванов.
 
Както БЛИЦ съобщи, става дума за Михаела Миткова Михалева, която на няколко пъти бяга от дома си, а за последно е в неизвестност от 21 декември. Обявена е за международно издирване.
 


Двете момичета с едно и също име били близки приятелки.
 
По думите на съпругата на Иванов, която последно е видяла 17-годишната Михаела, всичко е изглеждало нормално. Ученичката се канела да отиде на гости на приятелка и затова си била приготвила куфар.
 
„Аз дори до вечерта не се съмнявах, че е избягала. Чак вечерта разбрах“, коментира бащата.
 
По думите му, той се разбирал добре с дъщеря си, но наскоро имал малък конфликт заради „едно приятелче“ от малцинство.
 
Пенка Иванова, майката на обявената за международно издирване Михаела Михалева, разкри, че за последно се е виждала с приятелката на дъщеря си на 24 декември.
 
Девойката я прегърнала и ѝ казала, че искала да говорят за нещо. Очевидно имала желание да сподели нещо. Майката, обаче, ѝ казала, че точно в този момент не можела, защото е на работа, и я помолила да се видят на следващия ден.
 
Относно дъщеря си, която е в неизвестност от 10 дни и се издирва и в чужбина, Пенка каза: „Последно я чух на 21-ви, за пет секунди. Имам някакви съмнения, но нямам идея къде е“.
 
Янко Иванов се обърна към дъщеря си, в случай че в момента го гледа по телевизията: „Искам да знае, че я обичам и я чакам да се върне. Всичко ще ѝ простя, само да е жива и здрава“.