Търсач на съкровища почина, докато се спуска в дупка в землището на търговищкото село Пролаз. От полицията потвърдиха за инцидента, съобщава "Дарик".

Трима мъже научили за местна легенда, която разказвала за имане, скрито в гориста местност край търговищкото село Пролаз. Така на едно място се оказали иманяри от София, село Кукорево и един от Търговище.

Иманярите смятали, че съкровището е в дълбока дупка, която по всяка вероятност е изкопана от други техни колеги. Досега нямало данни някой да е намерил златото и така тримата стигнали до мястото.

Софиянецът имал алпинистка подготовка и решил той да влезе в 12-метровата дупка. Спускал се бавно в изкопа, който не е отвесен, а прокопан хаотично и на места доста тесен. В един момент започнал да вика за помощ и казал, че се задушава. Колегите му направили опит да го извадят, но не успели. Тогава единият от тях - мъжът от село Кукорево, отишъл в полицията и разказал какво се е случило.

Той отвел служителите на полицията и пожарната до мястото в труднодостъпната местност и успели да извадят пострадалия. Оказало се обаче, че вече е починал. 

Резултатът от извършената аутопсия е, че няма данни за насилствена смърт. 

По случая е започнато досъдебно производство.

Действията по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължават и се извършват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.