Пламъци обхванали последния етаж на ул. "Дебелт 11", където съседът Иван и неговите приятели се събрали за пореден купон, но нещата излезли извън контрол, пише flagman.bg.

Бургазлията Иван и неговите авери подпалиха таванско помещение в бургаския ж. к. „Възраждане“ и предизвикаха паника сред съседите миналата нощ, предават очевидци, които ежедневно засичат групата. 

Огънят е пламнал на последния етаж на ул. "Дебелт 11", където съседът Иван и неговите приятели се били събрали за пореден купон, но нещата излезли извън контрол. 

„Въпросният господин системно събира куцо, кьораво и сакато, за да пият, пушат и Бог знае какво още на таваните. Вероятно са били толкова пияни или дрогирани, че са се подпалили. Беше въпрос на време да се случи подобен инцидент, а на всичкото отгоре същият е преградил и част от общите части, за да увеличи мястото за гуляй!“, възмущава бургазлия, който изпраща снимки от пожара, който е пламнал около 3 часа тази нощ.

"Къде обаче са компетентните органи, които би трябвало да контролират тези явки на наркомани и пияници по тавани и мазета", пита той.

„Трябва ли да живеем в страх, че нещо може да ни се случи докато спим? Вярвам, че това не е единственият и вероятно няма да е последният подобен случай... Надявам се някой да вземе мерки“, добавя още един от съседите, които са вдигнали ръце от постоянния терор на Иван и неговите аверчета.