Лоши са новините за състоянието на новия регистриран на територията на Бургаска област пациент с коронавирус. Той днес е бил интубиран, съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, цитиран от "Флагман". 

Състоянието на пациента, за жалост изглежда не се подобрява, въпреки ежечасовите медицински грижи на лекарите. 41-годишният мъж пристигна на Кайт къмпинг „Градина“ преди дни – на 6 юни, а вчера както БЛИЦ писа стана ясно, че състоянието му е влошено. Той е с установена двустранна бронхопневмония и докато вчера бе в Реанимацията, днес той вече диша поставен на апаратно дишане.

Припомняме, че 41-годишният мъж бе дошъл с караванта си на морето с вече проявени симптоми, защото решил да се лекува „на слънце“, смятайки че това ще му помогне да оздравее. Вероятно той е подценил състоянието си за обикновена настинка.

Днес кметът на Созопол Тихомир Янакиев заяви, че са проследени всички контактни с новозаразения лица. Става въпрос за само двама души, като единият от тях е от Созопол. Те са под карантина, а състоянието им се следи за проява на симптоми.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!