В Пловдив и региона се връща пропускателният режим в големите хипермаркети, както беше в началото на пандемията. Това оповести областният управител Дани Каназирева след заседание на щаба, в който участваха кметът Здравко Димитров и шефът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев.

"Навсякъде ще бъдат поставени указателни табели за новите ограничения. Глобите за физически лица са от 300 до 1000 лева, за фирмите също ще има санкции", напомни Каназирева.


"Обръщам се към всички - към тези, които вярват, че има такава зараза, и към онези, които я отричат. Ако се блокира здравната система, и най-обикновената настинка ще стане опасна, защото няма да има кой да лекува", каза областният управител.

Тя похвали директорите на училищата, че са дисциплинирани и следят за контрола. Проблемът идвал от онези, които не спазват правилата.

БЛИЦ припомня, че ситуацията с разпространението на коронавируса в България продължава да е притеснителна, а за последните 24 часа починаха 18 души като мистерия обви смъртта на шестима от тях.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!