Кметът на Враца Калин Каменов заяви, че се е свързал с фирмата, която е собственик на употребяваните тонер касети. Коментарът му дойде след като стана ясно, че се проверява площадка за отпадъци в града, където са открити много използвани тонер касети и други отпадъци.

"Нито една институция не е уведомена за складирането на балите с отпадъчни материали", заяви Каменов.

"Идеята на собственика на тези касети по никакъв начин не е коментирана с мен и екипа ми. Не е редно този начин да се действа!

Кметът на Враца проговори за 50 тона италиански боклук

Първо, се внасят проектите, съгласуват се с общината, съгласуват се с инспекцията по околна среда и след това се пристъпва към действия, свързани с доставка на суровини и материали за преработване", заяви още  кметът, цитиран от Стандарт.

От фирмата го уверили, че ще организират трошене и разделно събиране на желязото и пластмасата от тях. Желязото ще се предава за вторични суровини, а пластмасата ще се продава на заводи, като суровина.

На територията на Враца няма да се извършва горене, топене или друга термична обработка, която би навредила на природата, както и да се складират боклуци, заяви Каменов.