Изключително тежко е състоянието на момичето, което е пострадало при катастрофата на ул.“Даме Груев“ в Бургас във вторник вечерта, съобщава "Флагман", цитирайки достоверен източник.

18-годишната тийнейджърка е настанена за лечение в Хирургическото отделение на УМБАЛ Бургас. До този момент информацията за състоянието й бе оскъдна. Съобщаваше се само, че има травма на носа.

Лекари обясниха, че положението с нея не е никак розово.

Извършени са две сложни операции, в понеделник предстои трета. Ако наместването на носната репозиция се окаже неуспешно, за съжаление момичето ще остане обезобразено за цял живот.

Със сложната интервенция са се ангажирали най-добрите лекари, но и те не дават гаранция, че операцията ще е успешно – счупването е сериозно, а младата бургазлийка е буквално обезобразена.

До нея са близките и приятелите й, които стискат палци да се оправи, молят се на Бог и надяват всичко да е наред.

Именно травмите на момичето са причината за искането на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо кувейтския гражданин Мустафа Албалуши.


Срещу него към този момент е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда на повече от едно лице, тъй като и 18-годишният Драгомир също е сериозно пострадал - лицево-черепна травма, както и прорезна рана на врата. Той бе в Интензивното отделение 12 часа и лекари се бориха за живота му.

Не е изключено обаче обвинението да се преквалифицира в още по-тежко, ако недай Боже операцията на тийнейджърката не премине успешно. Обезобразяването на лицето е самостоятелна телесна повреда, а освен това има данни, че тя е изпаднала в безсъзнание след катастрофата, което като цяло променя правната квалификация.

При всички положения Мустафа Албалуши има от какво да се притеснява, защото може да лежи в български затвор и ако му бъдат повдигнати новите обвинения трудно ще се размине с условна присъда.

Мярката за неотклонение, която трябваше да се гледа днес в Районния съд в Бургас бе отложена за утре сутринта, тъй като не бе осигурен преводач. 72-часовата мярка „задържане под стража“ за Мустафа Албалуши изтича в събота в 13:30 часа и няма вероятност да бъде освободен преди заседанието, стана ясно днес.

В съдебна зала бе адвокатът на Мустафа – Веселин Анестиев и консулът на Кувейт в България – Саид Ал-Ансари. Те от своя страна твърдят, че Мустафа няма вина за инцидента и нямал да се укрие, ако бъде пуснат на свобода.

Здравословното му състояние не изглежда много добро, защото днес той едва-едва пристъпваше към съдебната зала, а след това поиска от съдия Анатоли Бобоков възможност да седне на стол, защото трудно щял да издържи прав при евентуално гледане на мярката за неотклонение, която продължава около 20-ина минути.