Пукнатините на блока на ул. „Сокол” 31 са стари и не са се отворили нови след труса, това е констатирала проверката на „Жилфонд” и район „Източен”, заяви районният кмет Иван Стоянов, цитиран от Trafficnews.bg. Той обясни, че един от обитателите на блока заявил, че панелите са напукали и всички ги е обзела паника.


Ново 20! Цигани от напукания блок в "Столипиново" лъжат нагло!

От ОП „Жилфонд” са сравнили пукнатините по блока преди и след труса и се е установило, че те са стари.  Припомняме, че десетки обитатели на въпросния вход отказаха да се приберат след труса на 1 май, като се наложи полиция да призовава да влязат по домовете си.

Въпреки че няма нови щети по блоковете, все още не е ясно дали те са пригодни за живот. Причината са мазетата, които са под вода от десетилетия. За да се направи конструктивно обследване на сградата, първо трябва да се отводнят входовете.

Арести в напукалия се блок в Столипиново, полицаи спипаха мъж и жена да правят... СНИМКИ


От район „Източен” са направили преписка към Голяма община за мерките, които трябва да се вземат. Отводняването на 22 блока с 103 входа ще струва над 1 млн. лева на Община Пловдив. Самите блокове на ул. „Сокол” и ул. „Батак” са собственост на Община Пловдив и се поддържат от „Жилфонд”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!