Кипърецът Димитрис Пирилис е бил военен, а след това 10 години полицай. Това разказа близък на арестувания, дошъл от Кипър.

Той каза още, че от 14- годишен Пирилис не познава майка си, родителите му били разведени. Това била и причината да се пресели в България.

Жената, с която живее на семейни начала, сподели пред репортери, че мъжът й е много добър човек. Грижел се еднакво добре и за нейните, и за неговите деца. 

БЛИЦ припомня, че в момента в Пловдивския съд се гледа мярката на 60-годишния земеделец. Преди дни той прегази и уби 30-годишен циганин, който с още двама крал от имотите му в село Болярино. Пирилис забелязал ромите, подгонил ги с джипа си и прегазил Петър Гаджанов.

Циганинът е с дълго криминално досие, основно за кражби. Жената на фермера се оплака от постоянен терор на ромите, които неведнъж задигали от фермата им крави и люцерна. В момента адвокатите се запознават с материалите по делото. Каква ще е съдбата на гръцкия бизнесмен и дали ще го освободят от ареста с по-лека мярка, ще стане ясно по-късно. 

БЛИЦ припомня, че Окръжен съд – Пловдив взе  най-тежката мярка задържане под стража спрямо кипърския гражданин Димитрис Пирилис.

Съдът счита, че е налице обосновано предположение за авторството на Пирилис на престъплението, в което е обвинен. Повдигнато му е обвинение за това, че на 11/12 май 2019 г., в землището на село Болярино, в местност Крушака, при управление на джипа си е нарушил правилата за движение по пътищата и е допуснал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което умишлено е причинил смъртта  на 30-годишния Гаджанов. За това престъпление НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!