Известен врачански лекар е пострадал тежко при нелеп инцидент тази нощ, съобщава BulNews.

Началникът на АГО отделението на МБАЛ „Христо Ботев“ Иван Кръстев е бил премазан от лек автомобил, шофиран от негов приятел. Д-р Кръстев бил поканил на гости в село Горно Пещене близък човек и около 3 часа той решил да си ходи. Домакинът му отворил металната врата, за да изкара на улицата колата „Фолксваген Джета“ и след това затворил портата.

Докато чакал госта да си тръгне, колата вместо напред, тръгнала с голяма скорост назад и го премазала във вратата.

Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112, но спешните медици бързо разбрали, че техният колега е премазан до смърт и веднага го вдигнали за столичната болница ИСУЛ. По неофициална информация д-р Кръстев е с поне 4 тежки черепно-мозъчни травми и със сериозен кръвоизлив в лявата част на мозъка. Следващите час-два са решаващи за неговото оцеляване, като прогнозите на лекарите не са оптимистични.

Първоначално близките на популярния доктор се опитал да кажат пред полицаите, че е паднал и самонаранил, но спешните медици били категорични, че става въпрос за премазан от кола човек.
Целият инцидент е бил заснет от охранителните камери на къщата и записите вече са иззети от разследващите.

Източници на БЛИЦ разкриха, че сякаш карма е застигнала семейството на д-р Кръстев. Преди време друг негов приятел застрелял при нелеп инцидент сина му.