9-годишното момченце, което бе прието по спешност в УМБАЛ-Бургас, след като върху главата му падна футболна врата, не е с опасност за живота.

Това бе жадуваната новина за родителите и треньора му, които в този момент се намират край леглото на малчугана в отделението по Неврохирургия, съобщава "Флагман".

Извънредно от Бургас! Футболна врата се срути върху главата на дете

За консултация след светкавично извършените изследвания със скенер бе повикан неврохирургът д-р Константин Давчев. Той заяви, че момченцето е било преведено от Шокова зала в отделението, където ще остане в следващите няколко дни, за да е под непрекъснати специализирани грижи.

„За щастие не е откриваме контузия на мозъка. Състоянието на малкия ни пациент е стабилно, дотук мога да кажа само едно – силно изплашен е, но категорично няма никаква опасност за живота”, каза докторът.

Край леглото на малкия спортист е и треньорът му, който твърди, че днес момчето нямало тренировка, но дошло на стадиона, защото просто искало да спортува. Затова, вероятно са го пуснали в оградената част на тенис игрището, където за съжаление, е бил без наблюдение.