Мъж е в реанимация на МБАЛ Благоевград и в момента го интубират, той е докаран от болницата в Разлог, това съобщиха от благоевградската болницa, цитирани от struma.com.

Състоянието му е тежко, но все още не се знае дали е усложнение от грип, или коронавирус. Чакат се резултатите от взетите проби. 

Майката и дъщерята от разложко село, настанени в Инфекциозно отделение вчера, чиито първи проби показаха зараза с коронавирус, са добре засега. Дъщерята е работила в оптика в столицата, което предполага ,че вирусът е донесен от София. Направени са им още изследвания и нови проби, резултатите се очакват.

Синът в семейството, благоевградският фризьор Данчо, е поставен под карантина, взета му е проба за коронавирус, чийто резултати все още не са готови, казаха  още от МБАЛ Благоевград.

От полицията уточниха, че салонът, в който е работил фризьорът, е бил затворен още в началото на епидемията от коронавирус, в първите дни на месец март, но се проверяват всичките контакти на Данчо, на майка му и сестра му .    

Над 200 благоевградчани са под карантина вече, а над 700 са за целия регион. Започва да се усложнява обстановката, затова местните медии апелират: Останете вкъщи! Търсете лекарска помощ при неразположение, информирайте джипито си и следвайте инструкциите.

Обстановкатата се следи, в края на деня ще стане ясно има ли нови положителни проби за коронавирус в региона. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!