Първолак от Пловдив е бил диагностициран с COVID-19, съобщи шефът на РУО – Пловдив Иванка Киркова. Тя обясни, че са взети всички мерки и се спазват протоколите от РЗИ.

„Един ученик от първи клас от СУ "Св. Св. Константин Кирил Философ" е диагностициран с COViD - 19. Проведен е разговор с РЗИ. Те са препоръчали целият клас да е под карантина и ще се обучава в ОЕСР (Обучение в електронна среда от разстояние). Спазват се насоките на РЗИ. Продължава обследването.

Дезинфекцията се увеличава. Родителите на учениците от класа са информирани. Работи се и по информирането на останалите. Детето е добре. Имало е температура, но сега е добре. Било е на училище до петък.

В петък следобед родителите са го взели, тъй като не се е чувствало добре. Цялото семейство е изпратено от личния лекар в събота да се изследват. И родителите са с Ковид – 19”, съобщава Киркова, цитирана от trafficnews.bg.

Припомняме, че това е втори случай на заразен ученик в пловдивско училище. Първият бе на третокласник в СУ "Св. Паисий. Хилендарски".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ