МВР работи през целия ден с мащабен ресурс, но още не можем да му влезнем в пътечката на Стоян Зайков. Това признание направи на поредния брифинг в Костенец директорът на софийската областна дирекция на вътрешното ведомство старши комисар Николай Спасов, съобщава "Трафик".
 
Вече осми ден всички усилия на полицията да открие заподозрения за убийството на Милена Шишкова бивш затворник удрят на камък. Днешната акция по издирването му беше най-мащабната, но също не даде резултат.
 
"Претърсихме реки, дерета, горска местност, използвахме високапроходима техника, кучета, хеликоптер, но засега конкретна следа нямаме", заяви Спасов. Той обясни, че екипът криминални психолози, които работят по случая, дават постоянна информация за евентуалното поведение на Зайков.

 

Анализът на психолозите сочи, че 43-годишният Стоян, известен и с прозвището си Чане, е тежък психопат. Мащабното присъствие на полицаи, барети и други служители на МВР, които го издирват,  обаче създавало в него усещането, че е много значим и важен.
"Може да звучи странно, но Стоян изпитва маниакално чувство на задоволство от ситуацията", гласи изготвеният психопортрет.
 
Подозренията са, че Чане денем се крие в околностите на Костенец, а нощем намира убежище в града, като не е изключено да има и ятаци. Днес отново са претърсени всички къщи в квартал " Полето", където е домът на Зайков, и изоставените постройки в района. Внимателно са претърсении гробищата. 


 
Старши комисар Николай Спасов обясни, че вероятно Зайков е сменил дрехите и се е променил като външност за изминалите 10 дни.  Той посъветва хората да внимават за основните характерни белези на заподозрения убиец, сред които са оплешивявания в средата на главата.