Затваряме му очите – той ги отваря. Преместихме му ръката – той я върна на същото място. Това разказа Бисер Тодоров, собственик на сливенската погребална агенция, в която преди дни пристигна „труп“, който впоследствие оживя, пише “Телеграф“.

По думите му когато в агенцията извадили тялото от ковчега, за да го подготвят за погребението, видели, че мъжът преглътнал. Скоро усетили и че диша. Тодоров, който държи агенцията заедно със съпругата си Радка споделя, че за 25 години не е имал подобен случай.

Разбра се кой е мъртвецът, възкръснал от ковчега в Сливен ВИДЕО

Според Радка служителите на агенцията са в тотален шок и вчера са отказали да идат на работа.

До куриозния случай се стигнало след като около 11 ч. Сутринта на 13 октомври на телефон 112 бил подаден сигнал от сливналията Диньо Динев. Човекът бил силно разтревожен, тъй като приятелят му, 72-годишният Руси Русев, не отговарял на входния звънец, въпреки че би трябвало да си е у дома.

Малко по-късно на място пристигнали екипи на „Спешна помощ“, полицаи и пожарникари, които с дружни усилия разбили входната врата на апартамента на третия етаж в блок в ж.к. „Дружба“ в Града на стоте войводи. Вътре открили бездиханното тяло на пенсионирания военен метеоролог Руси.

Фелдшерът от спешния екип на ЦСМП проверил за дишане и пулс и като не открил такива, подписал талон за установена смърт. По-късно въз основа на неговото становище в общинската администрация бил издаден смъртен акт. От погребалната агенция отишли да вземат тялото около 16:45 ч.

На същия ден и го заварили там, където го намерили по-рано полицаите. С издадения смъртен акт започнали подготовката за погребението, което трябва да се състои след два или три дни, в зависимост кога ще се завърнат от САЩ и Великобритания близките на покойника.

Чудо в Сливен: Откараха мъртвец в моргата, а той възкръсна от ковчега!

Шокът бил неописуем, когато докато обличали тялото усетили признаци на живот, Последвала спешна консултация със съдебен лекар, който препоръчал да се извика отново екип на ЦСМП.

Малко по-късно линейка откарала живия мъж в спешното отделение на МБАЛ „С-р Иван Селимински“, където станало ясно, че пациентът е бил в диабетна кома. Русев веднага бил приет в реанимацията, Две денонощия по-късно той е в тежко състояние, но е жив, коментира зам.-шефът по медицинската част на болницата д-р Хрисант Хрисантов.

По думите му пациентът е о,а; о други сериозни заболявания освен диабета и е истинско чудо, че е жив.

От сливенската окръжна прокуратура съобщиха, че още на 13 октомври са образували досъдебно производство по член 115 за смърт на самотно живеещ мъж. В хода на това производство щели да бъдат изяснявани последващите действия на длъжностни лица лица, които са дали възможност да се издаде смъртен акт на жив човек.

На този етап в ЦСМП – Сливен отказват да коментират името на медицинския специалист, който е бил на „терен“, тъй като тече вътрешна проверка по случая.

„Понякога наистина трудно се установява смъртта, Има случай на пациенти, които по различни причини могат да забавят много дишането и почти да не се чува сърдечна дейност:, каза директорът на МБАЛ Сливен д-р Василслав Петров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!