Румънка сдъвка банкнота от 10 лева и после я изплю в опит да я унищожи, след като искала да я пробута на полицаи като подкуп.

Екшънът се разиграл във вторник на Подбалканския път в местността “Шарен кол”.


Мястото на Подбалканския път, където били засечени румънците.

Автопатрул от РУ-Пирдоп забелязал съмнителни хора, които били спрели с автомобила си “Форд Мондео”. Полицаите установили, че до колата са петима румънски граждани. Водачът дал само своите документи и на един от спътниците си, уточнява в. Труд.
 
Когато полицаите поискали да проверят багажника, шофьорът подал 10 лева подкуп. Униформените отказали и румънците опитали да унищожат банкнотата - хвърляли я на земята, мачкали я.

Полицаите обаче останали изненадани, когато жена от групата я напъхала в устата си и започнала да я дъвче. После изплюла част от нея в шепата си.

Петимата са задържани за едно денонощие, казаха от ОДМВР-София.

Чужденците са заподозрени, че са измамници, които лъжат шофьори по пътищата у нас. Румънци прилагат от години схема, при която имитират авария на автомобила си. Те махат с ръце към преминаващи коли.

Ако някой им се върже, през сълзи му обясняват, че са закъсали, но са свършили парите. В замяна продават фалшиви златни накити. Стигало се е до случаи, когато при отказ за покупка, румънците са заплашвали с оръжие.