На Централния плаж в Слънчев бряг вече се бъркат коктейли, става ясно от снимките на очевидец.


Той е направил и изпратил до медиите безброй фотоси със страхотни кадри от курорта с молба да бъдат публикувани, за да се спре с непрекъснатото очерняне на най-големия и известен в света курорт на българското Черноморие, пише "Флагман".

„Кампанията за уронване престижа на Слънчев бряг пред българите, започнала още миналата година, очевидно отново набира скорост“, коментира фенът на Слънчев бряг Димитър Недев, имайки предвид очевидно нарочно отразената грешка на служител при начисляването на таксата за шезлонг и чадъри на туристка от Казанлък. Случаят от миналата седмица е на път да сложи петно върху българския туризъм още в началото на сезона.

Той иска да се покаже другото лице на курорта, който в момента е едно страхотно място според него. „Плажът тук е истинско природно богатство и можем само да загубим, ако не му се порадваме, а предпочетем камъните на съседна Гърция“, отбелязва той.

Снимките са правени предимно в района на Централния плаж и акцентират на прекрасната 2,5-километрова плажна ивица, на чистотата, на спокойствието и видимо доброто настроение на плажуващите там.

50% от плажа по закон е свободна зона. На Централния плаж в Слънчев бряг тези зони са в отлично състояние и заедно с цялата ивица и тревните зони в района се дезинфекцират и обезпаразитяват.

Табелите с реалните цени за чадъри и шезлонги вече са поставени на видно място

"Видно е, че при липсата на гуляещите тайфи, все повече семействата с малки деца се запътват към просторната плажна ивица. Плажуващите се забавляват на воля, непрекъснато пазени от охранителите на плажа, спасителите и лекарски екип. Всички са в готовност да реагират при необходимост", коментира разпалено защитникът на курорта с над 60-годишна история.

Повечето кадри представят работещите барове по плажа и един от големите ресторанти в Слънчев бряг. Сервитьорите обслужват клиентите, като спазват мерките за безопасност и има поставени диспенсъри за дезинфекция на определените от Министерството на здравеопазването места.

Много от обектите все още са затворени, но любими места на туристите работят, а на 27-ми юни откриват и CACAO BEACH. Нека някой да ми каже, че има по-добро място за забавление в България, коментира Недев.

През неговите очи Слънчев бряг блести с красиви плажове и страхотни места за отдих, забавление и почивка. Дано да го видят така и другите почиващи, избрали за лятната си ваканция култовия курорт.

Още тази вечер три оборотни нощни бара откриват сезона в Слънчев бряг и Несебър, а полицията ще следи за спазване на реда и мерките за безопасност.