От вчера всички издирват дупничанина Янек Миланов. БЛИЦ припомня, че по-рано днес от МВР разпространиха важна информация по случая.Негови съседи от блок 45 в жк „Бистрица” коментираха: “Янек беше душата на компанията. От дълги години живее и работи във Франция. Идва си всяко лято. Събирахме се пред блока и той ни веселеше. Много добър човек.В петък докара мебели да дообзаведе апартамента си. Има брат, но и той е в чужбина. От години работи в Англия”.

„Янек изчезнал от паркинга пред блока. Полицията не го издирва, а само симулира.

Не са потърсили никого от съседите, нищо не са ни питали. Извършили са обиск в апартамента му, иззели са видеокамерата от терасата. Тарашили са и колата му, която е на паркинга. Щом досега не го откриха, едва ли ще го открият.

Убит е някъде и заровен. Няма и да го намерят. Убиецът или поръчителят няма да се разбере кои са, въпреки че се спряга името на наш съкварталец”, заявиха съседи на Янек Миланов, притеснени и отчаяни от случилото се с гастарбайтера, съобщава struma.bg.

В неделя е извършен  обиск в апартамента на бившия гард на Братя Галеви – Васил Капланов-Каплата, който живее в жк “Бистрица” в съседен блок с изчезналия мъж.

Криминалисти са иззели записите от видеокамери на общината на всички изходи на Дупница. Извършват преглед и на видеокамери в с. Крайници, там бащата на Васил Капланов има наследствена къща, в нея също е извършен обиск.

В петък срещу събота Янек Миланов е изчезнал. В събота негови приятели са подали сигнал в РУ – Дупница, че той е отвлечен, тъй като го търсили многократно по телефона и той бил изключен, а апартаментът му е заключен.

Преди да изчезне, той ги уведомил, че отива на среща с Васил Капланов-Каплата.

Полицията все още не е излязла с официално съобщение за случая с изчезналия гастарбайтер.

Пиарката на ОДМВР – Кюстендил Катя Табачка заяви, че след подаден от близки на Янек Миланов сигнал в събота, че в петък са го видели за последно, след което не си вдигал телефона, мъжът е обявен за общонационално издирване. Полицията работи по случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!