Разпръснати шишета от метадон откриха в изоставен строеж жители на район "Южен" в град Пловдив. Хората са притеснени, че мястото е непосредствено до жилищните блокове и там постоянно играят деца.

За опасната сграда са подавани многократно жалби до полицията, но мерки не са предприети.

В изоставена общинска постройка, скрита зад високи и гъсти треви, постоянно се събират различни групи, които притесняват живеещите на ул. „Бугариево" в Пловдив, информира БНТ.

"Намирани са и спринцовки. Прескачат през тази ограда, влизат вътре и след едно известно време излизат в залитащо състояние, не са много добре, неадекватни", коментира пловдивчанка.

Поредният фрапиращ случай е от снощи - мъж от блока се натъкнал на цял кашон с празни шишета от метадон.

"Страхувам се, как. Аз имам две деца", споделя жена.На шишенцата е написано и името на лекаря, отговарящ за програмата в Пловдив. Потърсихме го на работното му място, но отказаха коментар.

Изоставеният строеж се намира буквално на метри от две пловдивски училища - „Константин Величков" и професионалната гимназия по машиностроене. Живеещите в района и учителите многократно са подавали жалби до полицията.

"Идва полицията, оглежда и си тръгва. Нищо нередно не виждала", заяви дама.

След поредния сигнал на място днес дойде и комисия от кметството на район „Южен".

"Патрули на Първо РПУ ще минават неколкократно всеки ден през конкретния участък. Изпращаме до голяма община да бъде възстановена оградата в частта, в която преминават хора", каза Димчо Петров, и.д.кмет на район „Южен" в Пловдив. 

От кметството са поискали и средства за улично осветление около старата постройка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ