Кандидатът на ГЕРБ за кмет и водач на листата в Пловдив Здравко Димитров  представи днес приоритетите и екипа, с който тръгва към нов управленски мандат в града под тепетата. На церемонията в новата изложбена зала „2019“ той поиска доверието на пловдивчани, за да продължи развитието на града.
 
Здравко Димитров благодари на ГЕРБ  и Бойко Борисов за гласуваното доверие. Той заяви, че безспорно през последните 8 години градът се е развил, като изтъкна направеното до момента от кмета Иван Тотев и екипа му. 
 
„Ще предложим открито управление, обърнато към проблемите на гражданите. Всичко добро и хубаво трябва да се надгражда. Сигурни сме, че ще доведем започнатите проекти и тези, които предстоят до сполучлив край", заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров.
 


Сред основните приоритети в работата си той начерта мерки срещу натоварения трафик,  изграждането на ново трасе на Околовръстно шосе в посока югоизток, рехабилитация, увеличаване на габаритите и изграждане локали на съществуващото Околовръстно - югозапад, реализиране на проекта „Модър-Царевец“, нов мост над река Марица, реконструкция на булевард „Марица-север“, увеличаване на паркоместата чрез изграждане на нови паркинги, изграждане на кръстовища на две, осигуряване на чиста питейна вода за Пловдив и съседни общини от каскада „Въча“, подобряване качеството на въздуха и повече зеленина.
 
Сред основните акценти в сферата на образованието Здравко Димитров посочи изграждането на  12 нови детски градини и 2 училища. 
 


Пловдив – Европейска столица на културата приключва тази година, но Пловдив ще продължи да бъде Столица на културата, подчерта кандидатът на ГЕРБ за кмет на града и набеляза реализирането на проектите „Небет тепе“ и „Източна порта“, превръщане на Стария град в архитектурен резерват от световно значение.
 
В сферата на здравеопазването при нов управленски мандат на ГЕРБ в Пловдив ще се работи за изграждането на общински педиатричен денонощен център за до болнична помощ,  за създаване на общински хоспис за тежко болни. 
 
Стимулиране на дейността на доброволчески формирования за социални каузи, достъпна градска среда за хората с увреждания, преразглеждане политиката на данък МПС, въвеждане на данъчни облекчения за инвалиди и хора в неравностойно положение, административни облекчения за бизнеса, развитие на летище „Пловдив“ също намират място в програмата.
 


Кандидатът на ГЕРБ за кмет Здравко Димитров посочи в приоритетите си поетапно възстановяване на стадион „Пловдив“, подпомагане развитието на пловдивския спорт и професионалните спортни клубове, включително на Детско-юношеските школи.
 
В тях е заложена работеща приемна на кмета и обществено допитване по важни за града въпроси.
 
Основната ни цел е да превърнем Пловдив в най-добър град за живеене, заяви Здравко Димитров и представи кандидати на ГЕРБ за кметове на райони: на „Централен“ – Георги Стаменов, на „Южен“ – Костадин Язов, на „Източен „– Иван Стоянов, на „Тракия“ – Костадин Димитров, на „Северен“  – Стоян Алексиев, на „Западен“ – Димитър Колев, както и пълната листа с кандидати за общински съветници.
 


Кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров се обърна към пловдивчани с призив да гласуват разумно на предстоящите избори.
 
Политическа партия ГЕРБ е с номер 43 в бюлетината на предстоящите на 27 октомври местни избори.