Жители на село Масларево помагат на младоженци, чиято къща е изгоряла до основи. Българката Жени и поляка Якуб се срещнали на гурбет в Холандия, като след това се върнали да живеят у нас.

Животът им започва като приказка преди няколко месеца, но за жалост огънят унищожава всичко, което имат, съобщава Нова телевизия.

Причината за пожара е прегрял хладилник, а оттам се е запалила и инсталацията.

„Домът ни изгоря в понеделник. Нямаме документи, мебели, техника. Хора от селото ни помогнаха с храна, дрехи. Има дарителски кутии. Имаме нужда от средства, за да изградим къщата си наново”, разказа младото семейство.Апел за помощ се появи и в социалните мрежи:

Младото семейство Михалек, през месец август сключиха брак в село Масларево и избраха и предпочетоха да живеят на село. Купиха си къща и свиха семейно гнездо.За огромно съжаление по необясними причини при възникнал пожар къщата изгоря.

Тъй като пожарът е тръгнал от вътре навън, на практика семейството остава без дрехи, без документи, без обзавеждане и техника и... без дом. Призовавам всички добри хора - който има възможност и желание, нека да помогнем на младото семейство с парични средства.

Жени Зашева-Михалек IBAN:BG51UNCR70001522977916