Ресторанти и магазинери пред нов проблем
За нас е важно да съхраним професията - сервитьор, барман, готвач, хостеса, защото всяко едно затваряне на нас ни струва страшно много
Поредно отваряне след поредното затваряне - от началото на седмицата ресторантите и заведенията ще могат да приемат клиенти и в закритите части при 50% от капацитет.
Културните мероприятия също се разрешават, но при 30% публика в залите.
Ресторантьори и магазинери разказаха пред България он ер, че третата вълна на коронавируса им е струвала скъпо.
"За нас е важно да съхраним професията - сервитьор, барман, готвач, хостеса, защото всяко едно затваряне на нас ни струва страшно много, заради това че губим кадри, ценни кадри и разрушаваме професията", заяви Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.
След поредното отваряне обаче има нов проблем - няма персонал, тъй като сектора се превърна в един от най-несигурните.
"Всяко едно нещо, което се затваря и разчита на помощи, води до ленивост и сънливост в бизнеса", добави Петров.
Недостиг на персонал се оказва, че има не само в заведенията, но и в търговските обекти в моловете, които ще отворят на 16 април.
А при евентуално ново затваряне от Българската ритейл асоциация (БРА) са готови и на по-крайни действия.
Последвайте ни
0 Коментара: