Последните дни винаги са най-интензивни. Надявам се, в оставащите 5 дни да можем да убедим хората, които се колебаят, че трябва да има стабилно правителство и именно ние имаме опита, знанията, добрия отбор и добрата програма, с която да го постигнем.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

Тя бе помолена да коментира шлифера на Бойко Борисов,  с който той се появи преди дни.

„Не съм от хората, които се занимават с анализ на фетишите. Ние искаме да кажем на избирателите си и на гласуващите на 2-ри април, че България вече достатъчно експериментира. Достатъчно бяхме в безвремие, 2 години нищо не се случва. Занимаваме се само със скандали и интриги. Крайно време е да се направи правителство“, каза тя.

Бившата социална министърка разчета посланието на гражданите към политиците, а според нея то гласи, че те трябва да се хванат за ръка.

„Борисов е лидер и без ГЕРБ няма как да има нито стабилно управление, нито стабилна политика в страната“, каза тя.

„Винаги, когато става въпрос за национални цели, ясно сме показвали, че поставяме партийния интерес настрана“, категорична бе Сачева.

По думите й е рано за коалиционни хипотези, целта на ГЕРБ в момента е да спечели изборите.

Според нея Асен Василев води политика на бюджетен популизъм.

"Има много голям ресурс, който стои неизползван в момента, това са между 7-8 млрд. лева. Тези пари са по оперативните програми, които не се използват. Има пари и по Плана за възстановяване и развитие, които отново не се усвояват", заяви тя на въпрос как ГЕРБ мислят да обезпечат компенсациите за бизнеса и социалните политики, които предлагат. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук