Нови шокиращи подробности около ареста на Стайко Стайков излизат за първи път на бял свят, благодарени на най-четената електронна медия БЛИЦ.
Когато бронираната му кола била спряна от органите на реда, синът на Миню Стайков се обадил на 112 и изненадващо обявил, че го отвличат. Може би много е объркал телефон 112 с едноименната песен на Галин, в която звучат следните реплики: "Всички ластици късам", "Влизам и бележа" и... "Коефициент на интелигентност 0".

Номерът с "отвличането" явно му е запазена марка, защото в началото на миналата година, когато бе задържан, той обяви, че е бил пребит и похитен. Нещо, което не бе потвърдено от оперативните служби за сигурност и МВР. Тогава номерът мина и в комбинация с добре изготвена медицинска експертиза той не остана в килията, а под "Домашен арест".

След като хватката с "отвличането" не сработила, Стайков дълго време отказвал да излезе от бронираната лимузина, като казал, че е "охраняемо лице". Наложило се той настоятелно да бъде помолен да излезе, а след това около китките му били сключени белезници. С новите "часовници" той бил отведен в санираната сграда на Четвърто РУ, където изкарал топла, но не толкова комфортна вечер без уиски и шам фъстък. Не му поднесли и кубински пури, но все пак изкарал нощта.

Сутринта едва ли е по-малко приятно за Стайков, след като се очаква да му бъдат повдигнати нови обвинения. С тях той вече няма да има възможност да се прави на тарикат в столичните локали, където охраната му затваря всички подстъпи до санитарните помещения, за да може той да си разиграва коня.

Припомняме, че Стайко Стайков е обвинен по дело за данъчни престъпления за почти половин милион лева, за участие в организирана престъпна група, за контрабанда на цигари и пране на пари.

На 5 септември 2018 г. специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите и на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Ден по-късно стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

Ивайло КРАЧУНОВ